Glaceerverf

Justpaint Glaceerverf is een uniek waterverdunbaar product op acrylbasis, en dient om in combinatie met een ondergrondkleur decoratieve verfeffecten te maken. De Glaceerverf kan worden gemengd met gekleurde latex, zijdeglans acrylverf of krijtverf. Na menging ontstaat een bijzonder prettig te verwerken glaceermengsel, waarmee decoratieve verftechnieken kunnen worden gecreëerd, zoals spons- en veegeffecten, colourwash, marmer- en houteffecten, sleep en kamtechnieken. De langere “open werktijd” die dit product als unieke eigenschap heeft maakt het voor iedereen mogelijk om met eenvoudige middelen decoratieve verfeffecten uit te voeren op muren, deuren, vloeren meubels en andere voorwerpen.

 

Werkwijze

Muren (stuc, gipsplaat, granol, beton, steen)

Breng eerst de gekozen ondergrond kleur aan. Deze ondergrondkleur is in de regel lichter dan de kleur die men door de glaceerverf gaat mengen. Als ondergrondkleur kan elke wasbare latexverf worden gebruikt (dus geen goedkope veegvaste kwaliteit). Zodra de ondergrondkleur droog en overschilderbaar is (meestal een dag later) kunt u het gekleurde glaceermengsel (zie maken glaceermengsel) gaan aanbrengen. Breng dit mengsel op royale wijze onregelmatig aan met een witkwast (liever geen roller, dit geeft een te egaal resultaat). Maak nu in het natte glaceermengsel het gewenste effect. Grote vlakken nooit helemaal insmeren met glaceermengsel, maar van boven naar beneden werken in vlakken van ongeveer 80x80cm waarbij u de randen van het vlak steeds nat laat. Muren in vochtige ruimtes zoals badkamers en keukens kunt u evt. na 24 uur droging vernissen met “Justpaint” Acrylvernis, hierdoor wordt de decoratielaag nog beter watervast en reinigbaar.

 

Deuren, kozijnen, meubels, vloeren, voorwerpen van hout, gips, metaal, kunststof enz.

Zorg ervoor dat de ondergrond op de juiste manier is voorbewerkt bijv. met een grondverf of kunststofprimer. Als uw ondergrond reeds geschilderd is kunt u dit overslaan. Bij twijfel; raadpleeg uw verfleverancier. Breng daarna de gekozen ondergrondkleur aan. U gebruikt hiervoor een zijdeglans acrylverf. Als deze droog en overschilderbaar is kunt u het gekleurde glaceermengsel (zie maken glaceermengsel) met een kwast aanbrengen. Maak nu in het natte glaceermengsel de gewenste effecten. Het is belangrijk na droging (min. 24 uur) een beschermlaag te geven. Gebruik hiervoor “Justpaint” vernis. (aanbrengen met een roller en niet met een kwast)

 

Maken glaceermengsel

Over het algemeen werkt u met glaceermengsel dat donkerder is dan de ondergrondkleur. Alle verpakkingen van de “Justpaint Glaceerverf” zijn voor 75% gevuld. Hierdoor kunt u max. 25% gekleurd product toevoegen, dus bij een hoeveelheid van 0,750L max. 0,250L toevoegen en bij een hoeveelheid van 3 L max. 1L toevoegen. Meer raden wij niet aan. Minder kan altijd.

• Muren enz. U kunt de glaceerverf mengen met: gekleurde latex, krijtverf, zijdeglans acrylverf.

• Hout, gips, metaal, kunststof enz. U kunt de glaceerverf mengen met zijdeglans acrylverf, Of krijtverf en bijkleuren met universele mengkleuren.

 

Effecten

Door de unieke eigenschappen van de “Justpaint” glaceerverf zijn vele effecten mogelijk. U kunt evt. met verschillende kleuren glaceermengsel nat in nat door elkaar heen werken. Wij raden u aan altijd eerst een proefvlak te maken. U kunt gebruik maken van vele materialen zoals: natuurspons, plastic zak, stockinette effectendoekje, rubberen kam, speciale effectrollers, penseel, sleep of klopkwast of een ander product dat een patroon achterlaat).

 

Open werktijd

Op latex ondergrond ± 20 minuten. Op zijdeglans acrylverf ondergrond ± 35 minuten. (te dun aanbrengen, te grote zuiging van de ondergrond en hoge temperaturen verminderen de open werktijd).

glaceerverf

Technische informatie

Verdunnen : De glaceerverf is waterverdunbaar, maar wordt in de regel onverdund gebruikt. Als u wel verdunt worden de hechting en open werktijd minder.

Rendement : zuigende of ruwe ondergronden : 8 tot 10m2 per liter glaceermengsel. niet zuigende of gladde ondergronden : 15 tot 20m2 per liter glaceermengsel.

Verwerken : alleen binnen (niet onder 10 °C); boven 25° C moeilijk verwerkbaar op grote vlakken i.v.m. korte open werktijd.

Droogtijd : 2-6 uur sterk afhankelijk van temperatuur en ondergrond.

Reinigen gereedschap : direct met water. Verf hoort niet in de gootsteen. Gebruik daarom een emmer, laten bezinken en het bezinksel evenals eventuele verfresten in leveren bij een inzameldienst van chemisch afval.

Bewaren : bus goed gesloten en vorstvrij bewaren

Veiligheid : Tijdens gebruik altijd ventileren. Buiten bereik van kinderen en dieren houden. Contact met huid, ogen enz., vermijden, veiligheids informatieblad beschikbaar.

glaceerverf