Kalkpasta

Justpaint kalkpasta is een waterverdunbare kalkpasta speciaal ontwikkeld om onbehandeld hout, of hout voorzien van een dunne laag kleurbeits te kalken. Het kalken van meubels en vloeren is een traditionele afwerking. Vroeger op het platteland werden muren van een boerderij met kalkverf geschilderd. De kalkverf die overbleef werd op de meubels en vloeren aangebracht. Na enige tijd sleet de kalkverf weg, alleen in de nerven van het hout bleef deze achter. Dit is het effect wat wij nu met moderne acryl kalkpasta willen nabootsen. U kunt op onbehandeld hout werken of hout dat u eerst van een dun laagje kleurbeits heeft voorzien. Belangrijk is dat de nerf van het hout open is, zodat de kalkpasta hierin achterblijft. Niet geschikt voor buiten toepassing.

 

Werkwijze

Maak altijd eerst een proefvlak. De ondergrond dient schoon, droog en vetvrij te zijn. Het werkt heel eenvoudig: Breng met kwast of doek de kalkpasta op het hout aan. Zorg ervoor dat deze vooral ook goed in de nerf komt te zitten. Er zijn twee methodes. 1. U kunt de kalkpasta van het oppervlak vegen zolang deze nog nat is. 2. U kunt de kalkpasta laten drogen en daarna deze met schuurpapier wegschuren. Als de kalkpasta droog is werkt u het oppervlak af met “Justpaint ” Acrylvernis. Vloeren en oppervlakken die aan slijtage onderhevig zijn, zoals tafelbladen, gebruiksvoorwerpen enz. worden na het kalken altijd afgelakt. Het afwerken met vernis of lak beïnvloed de intensiteit van het kalkeffect.

kalkpasta

Technische informatie

Droogtijd : afhankelijk van de laagdikte droog in 2-4 uur

Rendement : afhankelijk van de ondergrond: 8 tot 10 m 2 per liter

Verwerken : alleen binnen (niet onder 5° C of bij een relatieve vochtigheidsgraad hoger dan 80%). Altijd goed ventileren.

Reinigen gereedschap : Direct met water. Verf hoort niet in de gootsteen. Gebruik daarom een emmer, laten bezinken en het bezinksel evenals eventuele verfresten inleveren bij een inzameldienst voor chemisch afval.

Bewaren : Bus goed gesloten en vorstvrij bewaren.

Veiligheid : Buiten bereik van kinderen en dieren houden. Contact met huid, ogen enz. vermijden. Veiligheids informatieblad beschikbaar.