Vernis

In extra mat, satin en extra glans

 

Deze waterverdunbare acrylvernis vergeelt niet en kan rechtstreeks worden aangebracht op hout, pleisterwerk, behangpapier en ondergronden die geschilderd zijn met latex, krijtverf of acrylverven. De vernis is uitermate geschikt om decoratieve schilderstechnieken te voorzien van een goede watervaste beschermlaag. Niet geschikt voor ondergronden die met oliehoudende verf zijn geschilderd. Leverbaar in  en extra mat (dead flat), satin en extra glans. De vernis is niet geschikt voor buitenschilderwerk.

 

Werkwijze

Maak altijd eerst een proefvlak. De vernis goed roeren. De ondergrond dient schoon, droog, stof en vetvrij te zijn. Ondergronden die pas zijn geschilderd dienen goed doorgedroogd te zijn. De vernis kan zowel met de kwast als met een goede kwaliteit mohair (velours) of niet pluizende vachtroller worden verwerkt.

vernis extra glans

Technische informatie

Rendement : afhankelijk van de ondergrond: 15-20 m2 per liter.
Droogtijd : droog in 1-2 uur.
Verwerken : alleen binnen (niet onder 5°C  of bij een relatieve vochtigheidsgraad hoger dan 80%). Altijd goed ventileren.
Reinigen gereedschap : direct met water. Verf hoort niet in de gootsteen. Gebruik daarom een emmer, laten bezinken en het bezinksel evenals eventuele verfresten inleveren bij een inzameldienst voor chemisch afval.
Bewaren : Bus goed gesloten en vorstvrij bewaren.
Veiligheid : Buiten bereik van kinderen en dieren houden.Contact met huid, ogen enz. vermijden. Veiligheids informatieblad beschikbaar.